maandag 19 maart 2018

Firmin Belgisch Kampioen Dubbel Gemengd +70Vol goeie moed vertrokken we op zondag 18 maart naar het Belgisch Kampioenschap voor Veteranen, waar Firmin de kleuren van de club verdedigde. 

Als eerste op het programma: de dubbel heren +70, samen met Bruno Palinckx (D6, TTC Gent). De eerste match werd vlot gewonnen, waardoor de bronzen medaille al meteen binnen was. In de halve finale wisten we dat het moeilijk ging worden, want de tegenstanders waren een stukje hoger geklasseerd (C4 en C6). Toch speelden Firmin en Bruno een hele sterke match, die uiteindelijk nipt verloren werd, met 10-12 in de belle ... Maar toch een mooie bronzen medaille!

Niet lang daarna moest Firmin al aantreden in de enkel reeks Veteranen +70. Voor de zoveelste keer op rij zat hij in de poule van zijn zwart beest Willy Artels (C4, TTC Wenduine). De eerste match ging goed (3-0 winst tegen een E0), maar tegen Willy kon Firmin helaas niet winnen (1-3). Al moeten we wel zeggen dat Firmin het hem véél moeilijker maakte dan de vorige keren.


Na een paar uurtjes wachten, mocht Firmin uiteindelijk nog eens aan de slag, in de dubbel gemengd +70, samen met Nicole Vandenhende (E4/D0, TTC Sint-Niklase). Aangezien zij het hoogst geklasseerde koppel waren, begonnen ze met hoge verwachtingen aan deze reeks. De halve finale werd vlot gewonnen met 3-0, op naar de finale dus! Die begon niet zo goed, want zowel Nicole als Firmin waren een beetje te zenuwachtig. De eerste set kwamen ze dan ook 5-9 achter, maar gelukkig vonden ze hun rust terug. Ze kwamen terug tot 9-9 en gingen meteen erop en erover tot 11-9. In de tweede en derde set waren de zenuwen helemaal verdwenen en ging het nog een stuk vlotter. Resultaat: de hoogste plaats op het podium en een mooie gouden medaille. Proficiat!
(Verslag van Lien)