zondag 16 oktober 2016

Criterium Oost-Vlaanderen op 16/10/2016

TTC Sleidinge trok vandaag met drie jeugdspelers (Dieuwke, Manoe en Mees) en drie veteranen (Firmin, Geert en Kurt) naar het Oost-Vlaams Criterium in Oosterzele ... en behaalde mooie resultaten!

Dieuwke (NG) mocht meteen de finale spelen in de reeks preminiemen meisjes. Ze speelde heel goed, maar kon jammer genoeg niet winnen. Een zilveren medaille dus voor ons jongste speelstertje! 

Manoe (NG) zat in een hele zware poule, van meisjes miniemen (haar reeks) en meisjes kadetten. Ze kon een paar setjes afsnoepen van haar tegenstanders, maar een overwinning zat er nog niet in. Ze werd wel derde in haar leeftijdsreeks, een bronzen medaille dus!

Zowel Dieuwke als Manoe weerden zich ook heel goed in een poule van vier dames bij de Dames NG. Manoe werd uiteindelijk derde, Dieuwke vierde.

Mees (NG) behaalde vlot de tweede plaats in zijn poule van benjamins en preminiemen (zijn reeks), met slechts één nederlaag. In de halve finale moest hij wel de duimen leggen voor een E6. Ook een bronzen medaille dus!


Firmin (C4) speelde in een poule met de Veteranen +60, +65 (zijn reeks) en +75. Er waren maar twee matchen die écht belangrijk waren, maar één daarvan verloor hij met 3-2. Gelukkig verloor die speler van de derde +65'er, van wie Firmin wél vlot kon winnen. Resultaat: een eerste plaats en een mooie beker!

Geert (C2) kon in zijn poule van Veteranen +40 en Veteranen +50 (zijn reeks) vijf van de zes matchen winnen, maar dat was net niet genoeg voor de eerste plaats. Hij verloor van een C0 en werd dus mooi tweede.

Kurt (D0) moest voor de titel in de reeks Veteranen +40 enkel een E4 kloppen ... en dat deed hij vlotjes! Een eerste plaats en een mooie beker dus! Hij speelde ook tegen de Veteranen +50 en won daar drie van de vijf matchen. 
                                                                                                           
Verslaggeefster: Lien