woensdag 22 mei 2013

VOORSTEL TTC SLEIDINGE REORGANISATIE JEUGDCOMPETITIE


Om iedere jeugdspeler de kans te geven om op zijn niveau te kunnen spelen, zouden wij overgaan tot een reeksindeling  van eerste tot en met derde provinciale. Deze competitie zou voorbehouden zijn voor spelers tot en met het klassement E4 , omdat wij er van uitgaan dat spelers met een hogere klassering in de gewone competitie aan hun trekken kunnen  komen. In een verder stadium kan er  bij interesse overgegaan worden tot een reeks super, waar ook hogere klassementen aan bod kunnen komen.

Om de overgang vlot te laten verlopen, zouden wij volgend seizoen starten met reeksen van hoogstens zes ploegen die hun competitie spelen tot eind november. D e  achttien beste ploegen zouden  dan in  drie reeksen van zes uitmaken welke tien ploegen het jaar erna in de eerste provinciale zouden uitkomen. Wij zouden voor de eerste en tweede provinciale naar slechts tien  ploegen  gaan, zodat we de twee examenperiodes kunnen vrijhouden.  Dit betekent dat op het einde van het seizoen nog eens  twee ploegen naar de tweede provinciale kunnen stijgen. Tevens zou het mogelijk zijn om na de eerste helft van het seizoen nieuwe ploegen te laten  aansluiten, die dan in de laagste reeks kunnen uitkomen. Dat zou ideaal zijn voor beginners.

Het volgende seizoen zouden wij dan starten met een reeks eerste en tweede provinciale met  telkens  tien ploegen, waarvan  er op het einde drie zouden  stijgen of dalen.  Wat de reeks derde provinciale  betreft, zouden we het bij de kleinere reeksen houden, waarbij de zes besten na Nieuwjaar kunnen spelen voor de overgang naar  tweede. Met de andere ploegen kunnen dan terug nieuwe reeksen worden gevormd, die terug kunnen worden aangevuld met nieuwe ploegen die dan zeker tegen spelers van hun eigen niveau uitkomen.

Tot slot willen we nog onderstrepen dat dit voorstel niet te nemen of te laten is en er misschien nog verbeteringen kunnen worden aangebracht      
   

ONZE OPMERKINGEN OP HET VOORSTEL PC  JEUGDCOMPETITIE

1.      Geen echte competitie zonder stijgers en dalers, moeilijk om spelers  te motiveren.

2.       Reeksen van twaalf betekent terug  bye in oktober en november om met moeite een ploeg samen te krijgen tijdens de examenperiode.

3.      Wegens  de beperkingen in de andere reeksen zullen de meeste clubs verplicht zijn om hun ploeg in te schrijven in reeks  3. Dat zal ervoor zorgen dat er aan het huidige systeem niets zal veranderen en de zwakkeren toch tegen de beteren zullen blijven uitkomen.

REEKSEN

Reeks  1  Goed voorstel,hopelijk kunnen hier genoeg ploegen voor gevonden worden, zit ook  in het voorstel van Sleidinge waar wij het reeks Super noemen

Reeks 2   Zelfde opmerking als  hierboven: door de beperkingen zullen de meeste clubs niet voor deze reeks kunnen kiezen.

Reeks  3  Hier zullen de meeste  clubs voor moeten kiezen, maar hoe kan men op basis van het aantal actieve jaren de sterkte van een speler inschatten?

Reeks  4  Zelfde  opmerking als  reeks  3: hoe kan met dit geregeld krijgen met de sterktelijst terwijl het voor de clubs een puzzel zal worden om de ploeg op te stellen met het risico op boetes bij het maken van een fout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.